Naturetty blogs: dabiska dzīvesveida sieviete veic ķermeņa kopšanu mājās ar 100% dabisku, videi draudzīgu kosmētiku

Ķermeņa kopšana – kas jāņem vērā rūpējoties par ķermeņa ādu

0 komentāri

Rūpes par mūsu ķermeņa ādu ir tikpat svarīgas, cik rūpes par sejas ādu. Tām jābūt pastāvīgām, izvēloties sev atbilstošākos ādas kopšanas līdzekļus, kas piemēroti Tavam ādas tipam. Arī ķermeņa āda, tāpat kā sejas āda, kļūst jutīga dažādu ārējo faktoru ietekmē, un lai to pasargātu savlaicīgi, aplūkosim dažus padomus un dabiskās kosmētikas ieteikumus, kas noteikti jāņem vērā, ja vēlies parūpēties par savu ādu!

Ādas aizsardzība no saules

“Viena no svarīgākajām lietām, kas jāņem vērā, rūpējoties par ķermeņa ādu – tā ir jāaizsargā no saules.”

Lai arī mūsu platuma grādos tas varētu nebūt tik aktuāli, tomēr pavasara un vasaras mēnešos āda ir īpaši jāsaudzē. Pilnīgai aizsardzībai nepieciešams lietot plaša spektra saules aizsarglīdzekļus ar vismaz SPF 30, kā arī vēlams uzturēties ēnā un lietot elpojošu un aizsargājošu apģērbu. Noteikti nedrīkst aizmirt arī par iekšēju organisma pasargāšanu un sagatavošanu saulei, dzerot daudz ūdens un lietojot uzturā svaigus dārzeņus, augļus un ogas.

Ādas kopšana

Kopjot un attīrot ādu, izturies pret to saudzīgi. Dažādas procedūras t.sk., skūšanās var padarīt ādu sausu, raupju un nepatīkamu. Šeit dažas lietas, kas jāņem vērā:

  • Ierobežo vannas vai dušas lietošanas laiku un izmanto siltu, nevis karstu ūdeni, jo karsts ūdens samazina ādai nepieciešamo eļļu daudzumu, rezultātā padarot to sausu.
  • Izvēlies maigus tīrīšanas līdzekļus, jo arī ziepju lietošana samazina ādas eļļas resursus. 
  • Lai aizsargātu un ieeļļotu ādu, pirms skūšanās uzklāj skūšanās krēmu, losjonu vai želeju.
  • Pēc mazgāšanās vai peldes maigi noslauki vai nosusini ādu ar dvieli, lai uz ādas paliktu nedaudz mitruma.
  • Mitrini sausu ādu. Ja āda ir sausa, izmanto Tavam ādas tipam piemērotu mitrinošu līdzekli. Naturetty eko produktu klāstā atrodamas PURE SKIN FOOD Baltās šokolādes ķermeņa putas Magnolija, kas nodrošina ādai ilgstošu mitrināšanu un pasargā to no dehidratācijas, kā arī veicina ādas elastību un nostiprina audus. 

Ķermeņa kopšana - kas jāņem vērā rūpējoties par ķermeņa āduSausā birstēšanās

Iesakām izmēģināt arī, pēdējā laikā popularitāti guvušo, sauso birstēšanos, kas ir inovatīva ķermeņa kopšanas procedūra. Tā ne tikai stimulē asinsriti, kas ir nepieciešama šūnu atjaunošanai, bet arī palīdz limfātiskajai sistēmai izvadīt toksīnus, kas nogulsnējušies ādas tauku slānī, novēršot celulīta veidošanos un piešķirot visam organismam lielāku sparu un enerģiju.

“Konsultējies ar speciālistu, kurš Tev noteikti ieteiks piemērotāko birsti, lai Tu varētu veikt šo procedūru mājas apstākļos.”

Šajā gadījumā var domāt arī par dažādām alternatīvām versijām, piemēram, dažādu ādas masāžas līdzekļu izmantošanu, kas darbojas ar baterijām vai elektrību. 

Rūpes par ādu

Ķermeņa kopšana - kas jāņem vērā rūpējoties par ķermeņa ādu

Pēc dušas vai vannas palutini savu ķermeņa ādu ar ko īpašu.”

Tā var būt gan kāda eļļa, putas, gan krēms vai ķermeņa sviests. Naturetty dabiskās kosmētikas klāstā atradīsi SOLIDU Ķermeņa sviestu “IT’S THYME”, kura sastāvā ir timiāns, murmura sviests un melnās ķimenes. Tas ir efektīvs līdzeklis sausai un jutīgai ādai, kas nodrošina ilgstošu mitrināšanu, aizsargā ādu no kaitīgajiem vides faktoriem un palīdz mazināt iekaisumu. Ādas mitruma saglabāšanai iesakām izmantot APIMI Ķermeņa losjonu ar propolisa un sarkanā āboliņa ekstraktu, kam ir viegls, patīkams ziedu aromāts, turklāt tas ir 100% dabiskas izcelsmes un nesatur alergēnus.

Ķermeņa kopšana - kas jāņem vērā rūpējoties par ķermeņa āduTāpat kā Tavai sejai, arī ķermenim ir nepieciešams ādas pīlings. Tā vietā, lai izmantotu skrubjus, izmanto dabiskus ķermeņa pīlinga produktus vai produktus, kas satur alfahidroksiskābi (AHA) vai betahidroksiskābi (BHA). Šādi eko kosmētikas produkti labāk attīra poras no liekā sebuma un samazina ķermeņa ādas taukainumu nekā parasts skrubis.

Tavai ādai ir nepieciešamas Tavas rūpes, lai tā ne tikai izskatītos labi, bet lai arī Tu justos labi. Āda ir mūsu spogulis, tāpēc papildus jau visiem minētajiem ieteikumiem, neaizmirsti par veselīgu pārtiku, kvalitatīvu miegu un fiziskajām aktivitātēm. Visi šie aspekti ļaus ādai izskatīties koptai un veselīgai!



Vēl citi raksti

Komentāri (0)

Pagaidām nav komentāru. Esi pirmais, kurš to uzraksta!

Rakstīt komentāru