5 ādas tipi – kā tos noteikt un kā par tiem rūpēties

5 ādas tipi – kā tos noteikt un kā par tiem rūpēties

0 komentāri

Ir svarīgi rūpēties par sejas ādu atbilstoši tās tipam, lai nenodarītu tai pāri. Kopā ir 5 ādas tipu veidi – normāla, sausa, taukaina, kombinēta un jutīga āda. Izvēloties savam ādas tipam atbilstošus kosmētikas līdzekļus, izdosies sasniegt vēlamos rezultātus ādas veselības uzlabošanā, tomēr svarīgi atcerēties to, ka ādas veselību var ietekmēt arī dzīvesveids.

“Cilvēkam kļūstot vecākam, ādas tips var mainīties, tāpēc, ieteicams noteikt ādas tipu ik pēc pāris gadiem.”

Lasi tālāk un uzzini, kā noteikt savas sejas ādas tipu un kā par to pareizi rūpēties pēc Naturetty ieteikumiem.

Kā sev pašam noteikt ādas tipu mājas apstākļos 

Lai noteiktu sejas ādas tipu, Tev ir nepieciešams spogulis, labi apgaismota telpa un salvete. Ādai jābūt tīrai, bez kosmētikas, bet ne tikko mazgātai vai pēc aktīvas sportošanas. Sākumā piespied salveti pie sejas, dažādās zonās. Ja āda būs taukaina, tā atstās nospiedumus uz salvetes. Pēc tam kārtīgi izpēti sejas veselības stāvokli, novērtē izsitumus, apsārtumus, poras, pūtītes un rētas.  

Normāla āda – šāda sejas āda izskatās svaiga, veselīga un viegli starojoša. Tā ir gluda, bez pūtītēm un izsitumiem, ar slēgtām porām. Parasti šāda āda iesauļojas skaisti un vienmērīgi. Taču diemžēl šāds ādas tips ir tikai 5% – 10% cilvēku, parasti bērniem vai jauniešiem pirms pubertātes iestāšanās.   

Sausa āda – šim ādas tipam raksturīgi sausi, saplaisājušas ādas pleķi. Āda vietām var būt plāna, izteiktas grumbiņas. Pēc sejas saskarsmes ar ūdeni izjūtama velkoša un kņudinoša sajūta. Šāda āda ir grūti nosauļojama, jo tā ātri apdeg un sāk sūrstēt. Sausai ādai ir nosliece uz regulāru iekaišanu. 

Taukaina āda – tā ir ļoti spīdīga ar viegli pamanāmām, lielām porām. Šādam ādas tipam ir raksturīgas daudz pūtītes un iekaisuši izsitumi, it īpaši T-zonā. Sauļojoties parasti šāda āda ātri apdeg. 

Kombinēta āda – šādam ādas tipam raksturīgas gan taukainas un normālas, gan arī sausas zonas. Parasti taukainās vietas novērojamas pieres, deguna un zoda apvidū, bet sausākas vai normālas – deniņos un lūpu kaktiņos. Šādu ādas tipu ne vienmēr izdodas nosauļot vienmērīgi, jo atsevišķās zonās parādās sarkani plankumi.   

Jutīga āda – šādai ādai ir ļoti zems noturības un aizsargfunkcijas līmenis pret apkārtējo vidi, piemēram, aukstumu, vēju, karstumu un dažādiem kosmētikas līdzekļiem. Jutīgai ādai raksturīga bieža diskomforta sajūta – nieze, dedzināšana un durstīšana. 

Ādas tipi - kas tiem ir raksturīgsIzvēlies savam ādas tipam atbilstošus kopšanas līdzekļus 

“Naturetty iesaka: īpaši svarīgi noteikt sejas ādas tipu, lai to nekairinātu ar neatbilstošiem kopšanas preparātiem un kosmētiku, kas ilgtermiņā var radīt ļoti nopietnas veselības problēmas.”

Normāla āda – ieteicams lietot mitrinošus produktus, pieniņus, krēmus, arī maskas, bet tādus, kas nesatur pārāk augstu tauku vai eļļu līmeni. Ne biežāk kā reizi nedēļā vari palutināt ādu arī ar dažāda veida pīlingiem.  

Sausa āda – domājot par šāda tipa ādas stāvokli, svarīgākais ir to aizsargāt no ārējās vides ietekmes. To iespējams panākt ar dabiskiem kosmētikas līdzekļiem, kuru sastāvā nav alkohols vai ziepes. Šādai ādai par labu nāks barojoši produkti, augu eļļas un mitrinošas maskas. Ieteicams īpaši neaizrauties ar skrubjiem, jo arī tie var īpaši kairināt sausu ādu.  

100% dabiskus ādas kopšanas līdzekļus piedāvā tādi zīmoli kā, Pure Skin Food, Silmachy, OGA7 Cosmetics u.c.”

Taukaina āda – šādai ādai par labu nāks vieglas tekstūras attīrošās želejas, gēli un losjoni ar antibakteriālu iedarbību un mitrinošas maskas ar noslieci uz poru samazināšanu. Ieteicamās vielas kosmētikas preparātos – cinks, tējas koks, spirts. 

Kombinēta āda – ieteicama dubulta ādas kopšana ar līdzekļiem, kas veic vairākas funkcijas. Arī šo ādas tipu droši vari palutināt ar tam atbilstošu sejas masku. Plašajā ādas kopšanas līdzekļu klāstā pieejami dažādi produkti, kas piemēroti tieši kombinētai ādai. 

Jutīga āda – šim ādas tipam īpaši rūpīgi jāpiemeklē individuāli piemēroti līdzekļi, kas nekairinās ādu. Seju vajadzētu mazgāt ne biežāk kā 2-3 reizes dienā. Nav ieteicams uzturēties saulē laikā no plkst. 13:00 līdz 16:00, jo tad saule ir viskarstākā. Izvēlies savam ādas tipam atbilstošu roku ādas mitrinātāju, piemēram, šī sviestu vai kokosriekstu eļļu, kas palīdzēs saglabāt nepieciešamo mitruma līmeni ādas šūnās. Jutīga āda var reaģēt arī uz kosmētiku, tāpēc ieteicams to nelietot pārāk bieži un atpūtināt ādu.  

“Nereti ādas problēmas var liecināt arī par dažādām saslimšanām un traucējumiem iekšējos orgānos.” 

Ja ādas stāvokli neizdodas uzlabot ar kopšanas līdzekļiem, iespējams, pie vainas ir nepareizs uzturs, nepietiekams miegs un kaitīgi ieradumi. Ja novēro savai ādai neraksturīgas pazīmes, ieteicams vērsties pie ģimenes ārsta vai dermatologa. Skaista, gluda un veselīga sejas āda var būt ikvienam, ja par to atbilstoši rūpējas. 

Ja vēlies iegādāties 100% dabiskus skaistumkopšanas līdzekļus, kuru produktu izcelsme un ražošana ir pārbaudīta un kas liks Tavai ādai un garam justies labi, ieskaties Naturetty! Šeit atradīsi pilnībā dabiskus eko skaistumkopšanas līdzekļus un produktus visiem ādas tipiem, ķermeņa kopšanai, kā arī citas preces mājoklim ar pilnībā dabisku sastāvu!


Vairāk iepazīties ar produktiem var
www.naturetty.com

Piesekojiet jaunumiem un esiet informēti:

Instagram un Facebook



Vēl citi raksti

Komentāri (0)

Pagaidām nav komentāru. Esi pirmais, kurš to uzraksta!

Rakstīt komentāru